Just Dance dansimprovisatie utrecht
Dans Improvisatie

Dans Improvisatie

De cursussen

DANSIMPROVISATIE I: je eigen bron

Deze reeks van 14 lessen is een kennismaking met het improviseren in dans. Bij dansimprovisatie I ligt de nadruk op het ontdekken van nieuwe bewegingsmogelijkheden. Hoe voelt het verschil tussen recht en rond bewegen, met stukjes van je lichaam of totaal, wanneer je over de grond rolt of wervelende sprongen maakt?  Hoe dans je op Stravinsky, een opera-aria of in de stilte van nauwelijks bewegen? Hoe dans je een gedicht, Barok of Picasso? De geur van kaneel, een verliefde zeemeeuw, hoe met een lap of masker?
Iedere les heeft een eigen thema. Je danst alleen of samen met anderen. Je leert ontdekken hoe ruimte, muziek en kracht je dansstroom in gang zetten: zo krijgt je dans vorm. Als basis voor je dans leer je fysieke dansprincipes, b.v. gronden, evenwicht, rollen, krachtgebruik. 

DANSIMPROVISATIE II: persoonlijke zeggingskracht en samenwerking

Dansimprovisatie II bouwt voort op de vorige reeks lessen.
Je bewegingsmogelijkheden worden opnieuw uitgebreid en verdiept. Je leert bewuster gebruik te maken van de ruimte en de dans van de anderen. Welke dynamiek ontstaat er als je elkaar nadert en weer uit elkaar gaat? Als je om en om danst of tegelijkertijd? Als je elkaar duwt, trekt, steunt of op elkaar leunt?
Het accent wordt verlegd naar opdrachten waarin je meer met je eigen verbeelding moet gaan invullen. Er is ruimte voor persoonlijke thema’s.

DANSPRODUCTIEGROEP

De dansproductiegroep is bedoeld voor wie een achtergrond in dans heeft en vanuit een eigen thema of inspiratie aan een productie wil werken. Na een inventarisatie van thema’s en ideeën van de deelnemers zullen we door middel van improvisaties en uitdieping van ieders bewegingsmateriaal dansstukjes maken en naar een uitvoering toewerken.
Nadenken over je dansstuk houdt niet op bij de bewegingen of muziek. Stilte, kleuren, licht, het ritme van je ademhaling, het geluid van een rok die over de grond sleept: ons doel is zeggingskracht.
Bij 6 deelnemers gaat de groep in januari 2024 van start.
Duur: 10 avonden in de maanden januari tot en met mei van 19.00 tot  22.00 uur (of nader overeen te komen), met in juni een presentatie voor ‘eigen’ publiek. Nadere informatie op aanvraag!